Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Fortsetter du å benytte dette nettstedet aksepterer du bruk av våre informasjonskapsler. Du kan endre dette i dine innstillinger for nettleseren.

Audi Q4 e-tron concept

Oppdatert 26.januar 2021

Det nærmer seg lansering av Audis neste helelektriske SUV. Audi Q4 e-tron og Q4 e-tron Sportback er planlagt å åpne for bestilling rett etter påsken i år.

Høydepunkter

  • Rekkevidde på inntil 450 km (WLTP)
  • Kan leveres med quattro firehjulsdrift
  • God innvendig plass
  • Mulighet for tilhengerfeste og takstativ

 

Q4 e-tron kommer i to forskjellige utgaver

Forskjellen mellom den ordinære SUV-utgaven og den mer sportslige coupéutgaven er marginal. Teknisk så er de helt identiske, det vil si at du får samme motor, batteripakke og drivlinje uansett hvilken du velger. Forskjellen ligger i designelementene, hvor SUV’en beholder de tradisjonelle SUV kjennetegnene og coupé’n får et mer sportslig utseende. Taklinjen til coupéutgaven går sammen med en betydelig lavere D-stolpe, og ender i en hekkspoiler som er på nivå med nedre vinduslinje.  

 

Kommer med quattro firehjulsdrift

Q4 e-tron er utstyrt med to elektriske motorer som leverer en systemeffekt på 306 hestekrefter. En solid kraftpakke med andre ord. 0-100 km/t gjøres unna på 6,3 sekunder og den får en toppfart på 180 km/t. Audi Q4 e-tron har fullelektrisk drivlinje med mulighet for både bakhjulsdrift og quattro firehjulsdrift. Begge deler kan bestilles fra start.

 

Q4 e-tron rekkevidde

Kraften kommer fra en stor batteripakke på 82 kWh, og det fyller all plass under gulvet, mellom akslene. Med quattro firehjulsdrift vil Q4 e-tron ha en rekkevidde på opptil 450 km (WLTP), det er også mulig med bakhjulstrekk hvor rekkevidden da øker til over 500 km.

Batteripakkens ladekapasitet er på 125 kW, som gjør det mulig å lade til 80% på bare en halvtime.

3000_MBHvam_Audi-Q4_driving_1080x550.jpg

Kjente designelementer

Designet er i typisk Audistil, hvor elementer fra e-tron er brukt som inspirasjon for å forme den perfekte bilen. Du kan kjenne igjen lysbåndet som binder sammen baklyktene og «singelfram-grillen» som er en lukket flate innenfor den nesten vertikale, åttekantede grillen. Du ser med en gang at dette er en elektrisk Audi og at den tilhører e-tronfamilien.

 

God innvendig plass

Audi Q4 e-tron concept er 4,59 m lang, 1,90 m bred og 1,61 m høy. Akselavstanden er 2,77 m. MEB-plattformen gjør det mulig å utnytte den innvendige plassen til det ytterste. Batteripakken er plassert på gulvet mellom de to akslene slik at Q4 e-tron får et flatt gulv uten en tunnel som går gjennom kupeen. I tillegg er elektromotorene betydelige mindre enn en forbrenningsmotor, det gjør det mulig å trekke kupeen lengre frem og skape en følelse av å sitte i en større bil. Slik har Audi klart å lage en bedre romfølelse, som overgår det de ytre dimensjonene tilsier at den har. 

 

3000_MBHvam_Audi-Q4_interior_1080x500.jpg

I tillegg til den gode romfølelsen har Audi designet kupeen med smarte elementer som skal gjøre kjøreopplevelsen enda bedre.  «Audi Viritual Cockpit» viser føreren den mest sentrale informasjonen og med 12,3 tommers infotainmentskjermen kan du styre alt av bilens funksjoner. I tillegg kommer Q4 e-tron med «head-up»-display som kan vise argumentet reality-funksjoner.

 

Kjøreegenskaper i særklasse

Batteripakken på 510 kg gir et lavt tyngdepunkt som er like lav som for en sedan med konvensjonell drivlinje. Vektfordelignen mellom akslene er 50:50, noe som gir en stødig og sportslig følelse. 

 

3000_MBHvam_Audi-Q4_modeller_1080x300.jpg

Lansering og levering av Q4 e-tron og Q4 e-tron Sportback

Verdenspremieren og salgstart er planlagt rett etter påsken i år. Dette gjelder for både Q4 e-tron og Q4 e-tron Sportback.

Estimert levering av Q4 e-tron vil være en gang til sommeren, mens Q4 e-tron Sportback er planlagt like etter sommeren. 

 

Vi vet foreløpig ingenting om priser på Q4 e-tron. Vi vil oppdatere med mer informasjon, så snart dette foreligger. 

 

Kilde: audi.no